Om oss

Vi som har kenneln heter Sofia och Morgan. Vi bor utanför Linköping tillsammans med våra 2 döttrar och våra hundar. Kenneln bedrivs i hemmiljö och hundarna växer upp tillsammans med oss i familjen och har cirka 3000 kvm inhägnad tomt att busa och springa på.

Vårt Kennelnamn
Det händer titt som tätt att vi får frågor om vad vårt kennelnamn betyder och kommer ifrån. Och det är ganska så enkelt faktiskt. När vi satt och funderade på vad vi ville med kenneln så var det självklart att vi ville föda upp bra hundar för sport och eftersom vi själva håller på mycket med IGP och vår ras nr 1 är dobermann så har vi genom detta hamnat i kategorin brukshundar. Och vad är då smidigare än att använda den internationella betäckningen för just brukshundar? Och nu kan ni säker gissa att denna betäckning är just - UTILITY DOG!

Sofia Norlin

Jag började med hundar för cirka 10 år sedan men då med rasen boxer.  För 7 år sedan kom vår första dobermann in i familjen och sen dess har inget varit sig likt, och det kommer nog aldrig finnas någon annan ras som uppfyller mitt hundhjärta så totalt! 


Förutom att träna och tävla aktivt är jag mentalfigurant A och B inom svenska brukshundsklubben, provledare för IGP samt har privatträningar och kurser vid förfrågan. 

Morgan Norlin

Jag har draghundsport som största intresse och försöker att springa, cykla och styrketräna hundarna regelbundet. Även K9 biathlon är en sport jag utövar. 

Jag är metalfigurant A och B inom svenska brukshundklubben.