Kursutbud

Kursutbud 2020

Idag läser man ofta om att hundtränare eller andra aktörer följer en viss metod, men om hunden inte passar för en viss metod då? Jag tror att varje hund och varje ägare är unik och behöver ett upplägg anpassat för just dem. Vissa hundar behöver tydliga ramar medan andra hundar behöver stor följsamhet- allt utifrån hundens egenskaper. Precis så är det med oss människor, vi fungerar också olika och har olika sätt till inlärning. Jag är utbildad socionom och har arbetat med personalcoachning och personlig utveckling samt målfokusering en stor del av mitt yrkesliv vilket jag tar med mig in i hundträningen för att på bästa sätt förbereda både hund och ägare!
För mig är det en otrolig glädje att vara med och utveckla ett ekipage till att nå sina mål! Det ska vara roligt att träna med sin hund och jag brukar alltid säga att det man gör ska fungera på hunden, i sitt eget huvud och kännas rätt i hjärtat - då är man på rätt väg. Jag leker mycket med hundens olika drifter och beteenden och eftersträvar att ha en fin känsla när jag tränar hundar. En känsla som bygger på respekt, trygghet med tydliga signaler och förväntningar.

Bokning via telefon, mail eller formuläret nedan.

"Sofia är mycket bra på att "läsa hund" 
och har varit till stor hjälp med träning av min hund.
Vare sig man vill utvecklas inom tävling med
sin hund eller få en god vardagslydnad så får man
alltid bra och konkreta råd hela vägen av Sofia."

                     - Marie Archibald med Rottweilern Herman"


Privatlektioner

Jag har privatlektioner vid förfrågan och mån av tid, främst kvällar och helger, max 2 personer per timme. 

Siktar du på att komma ut och tävla och vill ha coachning och träning kring hur du bygger upp en bra relation?  Eller har du kanske en hund som inte uppför sig som du önskar på promenaden och vill att jag följer med och ger tips och råd på vägen?

Bokar du mig för privatlektioner är det dina önskningar som står i centrum och du väljer vad du vill ha hjälp med!


450kr/timme och minsta tid är 30 min

Paketpris: 5 timmar 2000 kr


SEMINARIE

På våra helgseminarium erbjuds träning utifrån ett valt upplägg där ni är från 4 till 8 deltagare. Vi tränar antingen en heldag eller två heldagar beroende på önskemål.


Förslag på tema:
Spår - Allt ifrån nybörjare till proffs.


Måluppsättning i hundträning

* Frittfölj start- hur lär man hunden gå fot


Frittfölj fort - hur får man det perfekta fotgåendet och vad säger regelboken?

*Alla andra tänkbara moment, bara fantasin sätter gränser.

Kurser på veckobasis

Kurserna som är på veckobasis utgår från Linköping och startar i regel ett par gånger per termin. Aktuella kurser och upplägg finns längre ner på denna sida 

Har du önskemål om någon särskild kurs är du välkommen att höra av dig!

"Ambitionen för mig och Elza har alltid varit tävling, men vi hade svårt att hitta rätt träningsmetod trots olika kurser och hundtränare. l september började vi träna kontinuerligt med Sofia och nu, efter 3 månader med individanpassat rolig träning, är BH provet nära. "

-Nanna, med rottweilern Elza

Erbjudande

Nu när de flesta aktiviteter och kurser är inställda i hundvärden erbjuder jag privatkurser till ett fantastiskt pris! Istället för tidigare 450 kronor kostar nu 1 timme 300 kr! 

Gäller alla nya kunder och fram tills den 31 augusti

Veckokurser HT-2020

Valpkurs från 12 veckor

Här fokuserar vi på att lära känna vår valp och skapa en stabil relation som bygger på glädje och tillit!

Vi kommer prata och träna på följande

 • Följsamhet och inkallning
 • Belöning: Hur? Vad? När? Var?
 • Skillnaden mellan fostran och inlärning
 • Valpens/unghundens mognad och utveckling
 • Miljöträning

 Vi träffas 6 gånger och startar  8/9 klockan 18:00

1600 kronor

Tisdagar 18.00

Börja spåra!

Spårning är en väldigt bra aktivitet som alla hundar och hundägare kan ägna sig åt, alla hundar kan spåra och de flesta älskar att göra det!

Detta är en kurs för dig som inte har spårat med din hund tidigare och som vill lära dig hur man börjar och lägger en bra grund för att i framtiden kanske utveckla ert spårande. Kursen är inriktad mot personspår, dvs följa spår efter en människa och ej vilt.

Vi träffas 4 gånger och varvar teori med praktiska övningar. Ta med mycket gott godis och leksaker till hunden! Sele och lång lina eller koppel behövs också men finns även att låna vid behov.

Hundar i alla åldrar är välkomna och inga förkunskaper krävs. Du behöver ha bil eftersom vi vid de flesta tillfällena träffas ute på landet cirka 2 mil söder om Linköping.

Vi träffas 4 gånger och börjar den 20/9 klockan 09.00, räkna cirka 3 timmar per gång.

1600 kronor

Söndag 09.00

Börja med IGP-spår

Vill du börja träna in spår för IGP? Anmälan till kursen "Börja spåra" och skriv ett meddelande om att du önskar fokus på IGP så löser vi detta!

NOSE WORK - NYBÖRJARE

Nose Work Nybörjare är för dig som inte testat Nose Work tidigare. Efter kursen kan du fortsätta träningen hemma. Du har även kunskapen för att kunna genomföra doftprov för eukalyptus. Doftprov är det prov man måste genomföra för att få tävla i Nose work. Startkit ingår för att du direkt ska kunna träna hemma.

Vi kommer bland annat gå igenom följande

 • Hundens nos och söksätt
 • Inlärning av doften eukalyptus
 • Behållarsök
 • Inomhussök

Vi träffas 4 gånger och startar 8/10 kl 18.30 strax utanför Skeda Udde

1200 kr

Börja träna lydnad!

Kursen för dig som vill träna lydnad men inte vet exakt vilken sport du vill hålla på med. Lydnadsarbetet är viktigt inom både bruks, tävlingslydnad och IGP och i denna kurs får du grunder som passa alla 3 grenar.


Vi kommer prata och träna på följande


 • Belöning: Hur? Vad? När? Var?
 • Fritt följ och Linförighet
 • Apportering
 • Inkallning och hopp över hinder
 • Sättade/ställande/läggande

Vi träffas 4 gånger och startar 10/9 klockan 18:00 

1600 Kronor

Torsdag 18.00

Boka kurs här